Reteta: paste cu pesto de trufe

Ingrediente pentru 8 persoane:

– 2 pungi de paste Tagliatelle cu trufe negre (Scena Verde);
– 1 borcan pesto cu trufe negre sau albe (Scena Verde);
– 200 ml smantana lichida de bucatarie;
– sare;
– ulei masline;
– ulei floarea soarelui.

Mod de preparare:

Puneti 2 pungi de paste cu trufe negre, Tagliatelle sau Papardelle, la fiert intr-o oala cu apa cu o lingurita de sare si cateva picaturi de ulei de masline. Timpul de fierbere este de maxim 8 minute pentru a pastra gustul al dente.

Intr-o tigaie se pune ulei de floarea soarelui si se pun pastele fierte si scurse, peste care se amesteca un borcan de pesto cu trufe negre sau albe si 200 ml smantanta lichida. Se amesteca cca 1-2 min si se pot servi imediat, alaturi de un bol cu parmezan ras, dupa gustul fiecarui mesean.