Reteta: tagliatelle cu trufe

Va prezentam o reteta usor de preparat si foarte gustoasa, pregatita de Laura Laurentiu de la www.retetecalamama.ro, folosind produse Scena Verde. Va invitam sa o incercati si dumneavoastra acasa.

poze paste

Tagliatelle cu trufe

Ingrediente:

  • 250 de grame de tagliatelle cu trufe (Scena Verde)
  • 20 de grame de pesto de trufe albe (Scena Verde)
  • 20 de grame trufa neagra (Scena Verde)
  • 1 catel mic de usturoi
  • 1 ardei iute verde (optional, dar e bine sa dam o nota picanta pastelor)
  • 1 lingura ulei de masline
  • 100 ml. supa concentrata de pui (daca nu aveti, puteti dubla cantitatea de smantana)
  • 150 de grame smantana pentru gatit
  • 1 lingura parmezan razuit + ceva in plus pentru finisat
  • 1 lingura patrunjel verde tocat
  • ulei de trufe albe (Scena Verde)
  • sare si piper
  • lujeri tineri de mazare (decor optional)

poze reteta

Mod de preparare:

  1. Inainte de folosire, trufa se curata cu atentie pe coaja cu o perie de duritate medie.
    Se pune o oala cu apa (4 litri) pe foc. Usturoiul se zdrobeste, ardeiul iute (daca folositi) se toaca fin, trufa neagra se feliaza cat mai subtire, pastrand cateva felii pentru decor, iar ceea ce ramane se toaca marunt, cu tot cu coaja.

    Se incinge intr-o tigaie uleiul de masline si se adauga usturoiul si ardeiul iute. Dupa 10-20 de secunde se adauga supa si smantana pentru gatit. Se lasa sa fiarba in clocot 2-3 minute, apoi se adauga trufa neagra maruntita, se potriveste gustul de sare si piper (atentie, insa, nu multa sare, pentru ca se va mai adauga si parmezan) si se opreste focul.

  1. Cand apa clocoteste, se adauga in oala o lingura cu varf de sare si apoi tagliatellele cu trufe. Se fierb timp de 4 minute si intre timp se infierbanta sosul. Dupa 4 minute, pastele se scot din oala cu un cleste special si se plonjeaza in sos, adaugand si 100-150 de ml. din apa in care au fiert. Se adauga patrunjelul tocat, parmezanul ras si pesto de trufe albe. Se amesteca pastele, de preferinta prin sotare, daca nu cu un cleste sau ajutandu-ne de doua linguri, pana se imbraca bine in sos.
  1. Tagliatellele cu trufe se mai gatesc in sos inca 2 minute, apoi se portioneaza in farfurii si se stropesc cu cate 1 lingurita de ulei de trufe albe (cu acelasi ulei de trufe albe am acoperit pesto-ul ramas in borcanel, pentru a-l feri de oxidare pana la urmatoarea utilizare).

In final, am finisat farfuriile cu aschii de parmezan, felii fine de trufe negre si lujeri tineri de mazare. Pofta buna!