Sezonul trufelor in Romania

 

Pe planeta exista mii de specii de trufe, dar tipul cel mai important gastronomic este “tuber” si se gaseste doar in anumite locuri in lume. Teritoriul Romaniei este recunoscut pentru calitatea trufelor sale.

cautind-trufe

Aici cresc mai multe soiuri de trufe, dintre care cele mai importante, care prezinta interes culinar, sint urmatoarele:


Tuber Magnatum Pico – Trufa alba, trufa varatica
septembrie-decembrie


Tuber Aestivum Vitt – Trufa de vara
iulie-septembrie


Tuber Brumale – Trufa de iarna
noiembrie-martie


Tuber Macrosporum – Trufa cu spori mari
octombrie-decembrie


Tuber Mesentericum
octombrie-decembrie


Choiromyces meandriformis – Trufa porceasca
iunie-octombrie


Intre acestea, un rol semnificativ in gastronomie il au primele doua: Tuber Magnatum si Tuber Aestivum, cunoscute la noi sub denumirile de trufa alba, respectiv trufa neagra. Mai multe informatii despre ele gasiti in paginile noastre.

d-trufe-2

Acestea sint si cele comercializate de noi, si sint folosite ca materie prima pentru o serie de produse de inalta calitate. (v. magazinul).